PL GB

Dział GRZYBY

• Borowik świeży (Boletus edulis)
• Borowik mrożony, cały: kl. I, kl II, picolo, średni, duży
• Borowik mrożony, kostka: kl. I, kl II
• Borowik mrożony, plastry: kl I
• Borowik suszony

• Podgrzybek mrożony cały, kapelusze (Xerocomus badius)
• Podgrzybek mrożony, kostka
• Podgrzybek w solance
• Podgrzybek suszony

• Maślak w solance, kl I, kl II (Suillus luteus)

• Mleczaj rydz mrożony, cały, kapelusze (Lactarius delicious)

• Kurka świeża (Cantharellus cibarius)
• Kurka mrożona, cała: kl. I, kl II, kl III
• Kurka mrożona, krojona, kawałki
• Kurka w solance, kl I, kl II, kl III, krojona

Uprawne:

• Pieczarki świeże we wszystkich rozmiarach
• Boczniak świeży